Moskou en Sint Petersburg

VLIEG 03

Sint-Petersburg is de stad waar de geschiedenis en het heden mooi in elkaar overvloeien. Moskou is de stad van de oligarchen en superrijken die hun rijkdom vergaarden kort na de val van de Sovjet-Unie. Rusland’s 2 uitersten maken deze reis tot een nooit te vergeten ervaring !

Anastasia

Sint-Petersburg is de stad waar de geschiedenis en het heden mooi in elkaar overvloeien. Je hebt er de centrale verkeersader Nevski Prospekt met zijn vele barok-, neoclassicistische en jugendstilgebouwen. In de onmiddellijke nabijheid van deze avenue bevindt zich de beroemde Hermitage, ontstaan uit de kunstverzameling van Catharina de Grote in 1764. We bezoeken er : Nevsky Prospect – het paleizenplein – de Admiraliteit – de Petrus- en Paulusvesting (plaats waar de Romanovs begraven liggen) – de Hermitage – Peterhof – Tsarskoje Selo (tsarenstad) met de zomerresidentie van Catharina de Grote.

Moskou is de stad van de oligarchen en superrijken die hun rijkdom vergaarden kort na de val van de Sovjet-Unie. Het is ook een metropool waar tal van historische figuren hun tijd doorbrachten: Catharina de Grote, Lenin en Stalin. Vandaag is Moskou meer dan ooit het politieke hart van Rusland. Hier bezoeken we : Rode Plein – de Verlosserskathedraal – het kerkhof van het 16de-eeuws Novodievitchi-klooster – Tretjakov (een must voor liefhebbers van de Russische schilderkunst) – het kosmonautenmuseum – Kremlin – Tsarinaklok

Moskou en Sint Petersburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?