Namen

WAL 20

6088

Lekkere smaken uit Wallonië

We bezoeken de eerste professionele safranière in België. Je komt er alles te weten over het ontstaan van saffraan, over het gebruik in de keuken en zijn medicinale eigenschappen. In de namiddag bezoeken we de wijngaard Domaine Du Chenoy waar men uitleg geeft over de historiek, het werk dat aan de wijnstok moet worden gedaan…

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Lekkere smaken uit Wallonië

Eerste professionele safranière in België

Onderweg naar Braives geniet je van een ontbijtkoek met koffie aan boord. In 2009 werd de eerste professionele plantage van saffraan opgericht. Je komt er alles te weten over het ontstaan van saffraan, over het gebruik in de keuken en zijn medicinale eigenschappen, over het herkennen van kwaliteiten en over zijn botanische aspecten. Op de saffraanvelden en afhankelijk van het seizoen, kan je zijn bloeiwijze bewonderen.


In het stadscentrum van Namen geniet je ‘s middags van een driegangenmenu.

Domaine Du Chenoy

Het bezoek begint in de wijngaard, waar men uitleg geeft over de historiek, alsook over het werk dat aan de wijnstok moet worden gedaan, om de specifieke kenmerken van de druivenrassen die op deze percelen geplant zijn te behouden. Heb je goed geluisterd? Dan is het tijd om de wijnmakerij, waar wijn- en wijnbereidingsactiviteiten plaatsvinden, te bezoeken. Men legt alle bewerkingen uit, van druivensap tot de uiteindelijke wijn. Afsluiten doen we uiteraard met een proeverij van wijnen die voor de gelegenheid zijn geselecteerd.


Suggestie – De monsterfabriek Bister-Impériale

Je haalt de mosterd bij de mosterdfabriek Bister te Achêne. Je krijgt een uiteenzetting over de geschiedenis van het bedrijf, de productie, de distributie, de export en de marketing. Vervolgens zie je een video-opname en krijg je een degustatie van producten en een rondleiding door de productieruimte. Na het bezoek aan het “Petit Musée de la Moutarde Bister” is er mogelijkheid om producten te kopen. Aan elke bezoeker wordt eveneens een assortiment producten aangeboden (prijs op aanvraag).

Suggestie – Brasserie Caracole: Levend museum van ambachtelijk bier

Kom deze pittoreske brouwerij ontdekken, waar het bier nog steeds op traditionele wijze gebrouwen wordt in ketels die op houtvuur verwarmd worden, zoals brouwers dat ook al deden in de 18de eeuw. Je eindigt met de apotheose: een degustatie van 4 verschillende biertjes (prijs op aanvraag).

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek aan saffraanplantage
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek aan de wijngaard met degustatie
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Namen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?