Beschrijving
Lekkere smaken uit Wallonië
Eerste professionele safranière in België
Onderweg naar Braives geniet je van een ontbijtkoek met koffie aan boord. In 2009 werd de eerste professionele plantage van saffraan opgericht. Je komt er alles te weten over het ontstaan van saffraan, over het gebruik in de keuken en zijn medicinale eigenschappen, over het herkennen van kwaliteiten en over zijn botanische aspecten. Op de saffraanvelden en afhankelijk van het seizoen, kan je zijn bloeiwijze bewonderen.
In het stadscentrum van Namen geniet je ‘s middags van een driegangenmenu.
Domaine Du Chenoy
Het bezoek begint in de wijngaard, waar men uitleg geeft over de historiek, alsook over het werk dat aan de wijnstok moet worden gedaan, om de specifieke kenmerken van de druivenrassen die op deze percelen geplant zijn te behouden. Heb je goed geluisterd? Dan is het tijd om de wijnmakerij, waar wijn- en wijnbereidingsactiviteiten plaatsvinden, te bezoeken. Men legt alle bewerkingen uit, van druivensap tot de uiteindelijke wijn. Afsluiten doen we uiteraard met een proeverij van wijnen die voor de gelegenheid zijn geselecteerd.
Suggestie – De monsterfabriek Bister-Impériale
Je haalt de mosterd bij de mosterdfabriek Bister te Achêne. Je krijgt een uiteenzetting over de geschiedenis van het bedrijf, de productie, de distributie, de export en de marketing. Vervolgens zie je een video-opname en krijg je een degustatie van producten en een rondleiding door de productieruimte. Na het bezoek aan het “Petit Musée de la Moutarde Bister” is er mogelijkheid om producten te kopen. Aan elke bezoeker wordt eveneens een assortiment producten aangeboden (prijs op aanvraag).
Suggestie – Brasserie Caracole: Levend museum van ambachtelijk bier
Kom deze pittoreske brouwerij ontdekken, waar het bier nog steeds op traditionele wijze gebrouwen wordt in ketels die op houtvuur verwarmd worden, zoals brouwers dat ook al deden in de 18de eeuw. Je eindigt met de apotheose: een degustatie van 4 verschillende biertjes (prijs op aanvraag).