NEDERLAND – BREDA & WILLEMSTAD – DAGREIS

55

BREDA & WILLEMSTAD busreis

Periode op aanvraag

Onbekend doch bemind!  busreis

Vanaf €55 per persoon

Wissen
Artikelnummer: DRNL0004 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

DAGREIS BREDA & WILLEMSTAD

Onbekend doch bemind!  

Vanaf €55 per persoon

Periode op aanvraag

Veel genietende gasten in Willemstad

Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. De stad is hier in de 16de eeuw ontstaan na de inpoldering. Oorspronkelijk kreeg het eerst de naam Ruigenhil mee.  Maar na de dood van Willem van Oranje werd de naam veranderd in Willemstad.
Willemstad vestingstad heeft niet alleen een verleden aan namen. Er zijn genoeg verhalen te vertellen over deze historische stad.
Fort Sabina in Willemstad speelt in één van die verhalen een grote rol.

Door de eeuwen heen heeft het ruige landschap rondom de stad veel ongenode gasten aangetrokken. Van de Spanjaarden tot de Fransen en de Duitsers. Gelegen aan het Hollandsch Diep was dit een uitstekende plek om de scheepvaart tussen Holland, Zeeland en Antwerpen te beheersen. Willem van Oranje maakte van Ruigenhil in 1583 een versterking. Doel: het verdedigen van de zeearmen die toegang boden tot Holland. Zelfs Napoleon bouwde er verdedigingswerken, zoals Fort Sabina in Willemstad.

Tegenwoordig staan de stadspoorten wagenwijd open voor de genietende gast. Dan trakteert Willemstad vestingstad bezoekers op een bijzondere combinatie van historische gastvrijheid en een indrukwekkend natuurgebied. Heerlijk bourgondisch door tal van leuke restaurantjes. Bijzonder interessant wat betreft cultuurhistorie: het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude raadhuis en de vestingwerken. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rondom het Hollandsch Diep voor als je gaat fietsen in Willemstad. Een groot deel van het stoere natuurgebied is beschermd omdat er veel bijzondere planten en dieren (flamingo’s, lepelaars, visarenden en kiekendieven) leven. In de oude binnenstad bevindt zich tevens een populaire haven waar 240 ligplaatsen zijn en is een deel van het oude stadscentrum autovrij.


Lunch

Je wordt verwend met een  driegangenmaaltijd in een restaurant vlakbij Breda.


Breda. Stad van levensgenieters

Breda is voor velen onbekend … en dus onbemind. Maar niet voor lang meer. Het prettige Breda is één van de Nederlandse topsteden. Geschiedenis, cultuur en shopping worden er prachtig gecombineerd. In Breda hoef je je nooit af te vragen wat je kunt gaan doen. Vervelen is geen optie want dit is Breda. De stad waar ze het leven vieren. Groen, gastvrij en grenzeloos creatief. Waar je cultuur beleeft in al zijn variaties. Van historisch tot eigentijds. Van muziek tot beeldend.

In groep maak je een wandeling door de geschiedenis van deze fiere stad. Je passeert met de gids langs de Koninklijke Militaire Academie, het begijnhof, de sfeerrijke Havermarkt, het Spanjaardsgat en andere bezienswaardigheden. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk aanschouw je de praalgraven van de stamvaders van het Nederlandse koningspaar: de heren van Oranje-Nassau.

Kortom: dit programma heeft alles in petto voor een geslaagde uitstap! Wie neem jij mee?
Trek er op uit met jouw familie of vrienden en boek nu jouw plaatsen op onze bus.

Mogelijke opstapplaatsen voor deze daguitstap:

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare