NEDERLAND – GIETHOORN EN FLEVOLAND – 3 DAGEN

429

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

GIETHOORN EN FLEVOLAND

Dromen van bloemen en water

Woensdag 22 juni tot en met vrijdag 24 juni 2022

€ 429,00 per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer: € 35,00

Klaar voor een verrassend stukje Nederland? Maak kennis met Giethoorn, het kleine, groene Venetië van Nederland. Je ontdekt de gezelligste Hollandse binnenstad in Groningen en de mooiste landschappen. Het schiereiland Urk brengt je naar het Ijsselmeer en je wordt betoverd door bloemen op weg naar Lelystad.

Programma:

Dag 1: woensdag 22 juni 2022 – het kleine groene Venetië van het Noorden
Vertrek vanuit de verschillende optapplaatsen. We rijden richting Giethoorn, het Venetië van het Noorden.  (korte sanitaire stop onderweg)
We stoppen onderweg voor een broodjeslunch.

Zuideinde: bootjes

Deze namiddag verkennen we Giethoorn op een originele manier : namelijk : per boot. We bezoeken de oude kern van Giethoorn, waar men zich enkel te voet, per fiets of per boot kan verplaatsen. Daarna rijden we door tot Zwartsluis, een stad omringd door 1000 ha waterparadijs.
Inchecken in hotel Zwartewater 4*( wij verblijven daar 2 nachten ).
Avondmaal (dinnerbuffet in live cooking restaurant “de Combuijs”) en overnachting.

Dag 2: donderdag 23 juni 2022 – Een aparte wereld in Nederland
Na het ontbijt vertrekken we naar Staphorst.
09.30 Staphorst Heemkundig Museum.
Deze gemeente vormt een aparte wereld in Nederland. Alles wordt er geleid door een zeer strenge, protestantse godsdienst. We brengen hier een bezoek aan het Heemkundig museum + rondrit met lokale gids.

Broodjeslunch

In de namiddag rijden we naar Urk, een stad met een 1000-jarige geschiedenis.
Ooit was dit een eiland in de Zuiderzee, maar sinds de drooglegging in 1942 is het aan het vasteland verbonden. Het blijft echter nog steeds een gekend vissersdorp aan het IJsselmeer waar het leven nog steeds wordt beïnvloed door een religieuze gemeenschap.
Urk Ginkiestocht.  Onder leiding van een lokale gids wordt u tijdens de “ginkiestocht” door een wirwar van straatjes en steegjes, oftewel ginkies, geleid in het oude pittoreske centrum van Urk. Beleef het eilandgevoel dat nog steeds door de straten van Urk giert en hoor de nog altijd verrassende verhalen en anekdotes over de bijzondere geschiedenis van het vissersdorp. Met schilderachtige doorkijkjes, knusse pleintjes en steegjes, karakteristieke gevels en de vele sierlijke decoraties: Dit is de ginkiestocht, dé leukste manier om Urk te ontdekken!

18.30 hotel

19.30 diner

Dag 3: Vrijdag 24 JUNI 2022 – Orchideeënhoeve en Lelystad
Na het ontbijtbuffet de valiezen inladen en vertrek naar Luttelgeest voor een bezoek aan een orchideeënhoeve. Men leert er alles over het verzorgen van deze gevoelige planten. Deze hoeve bezit een tropische tuin waar 3000 wilde orchideeën uit de hele wereld gekweekt worden tussen watervallen, beekjes, bomen en struiken.  Je wordt er hartelijk onthaald met twee kopjes koffie/thee met een stukje cakegebak.

Na het bezoek geniet je daar van een lekkere broodjes lunch
Diverse soorten brood, vers afgebakken broodjes, suikerbrood, krentenbrood, verschillende soorten kaas, luxe vleeswaren, puntjes brie, een kroket en twee keer koffie, thee, melk of karnemelk
Als afsluiter gaat iedereen met een Orchidee in cadeauverpakking naar huis!

Na het middagmaal rijden we naar Lelystad om een bezoek te brengen aan de bekende Bataviawerf.

Bezoek Werf

Daarna gaat het over Flevoland weer naar Vlaanderen toe.

HOTEL ZWARTEWATER 4* te ZWARTSLUIS

Hotel Zwartewater ligt in Overijssel en biedt verschillende activiteiten, zoals 6 bowlingbanen, een squashbaan en biljart. Het gebruik van het zwembad is gratis.

’s Avonds kunt u uitgebreid dineren in het restaurant de Combuijs of in de brasserie In ’t Vooronder. Er is een terras aan het water waar gasten kunnen genieten van een verfrissend drankje.

De moderne kamers van Hotel Zwartewater bieden een eigen badkamer. De kamers zijn voorzien van: badkamer met douche, haardroger en toilet. 2 enkele boxspring bedden, buro/schrijftafel, telefoon, radio, LCD televisie en DVD speler en gratis WiFi.

Voor het gebruik van de sauna, de zonnebanken en de tennis-, squash- en bowlingbanen wordt een toeslag in rekening gebracht.

Inbegrepen:

 • reis in luxe autocar, voorzien van toilet, airco, minibar en dvd
 • programma zoals hiervoor vermeld
 • diensten, overnachting en maaltijden chauffeur
 • overnachting op basis van kamer en ontbijt in het bovenvermelde hotel
 • avondmalen in het restaurant van het hotel: dinnerbuffet in live cooking restaurant “de Combuijs”
 • 3 keer Nederlandse Broodmaaltijd als middagmaal, koffie/thee inbegrepen
 • gidsbegeleiding tijdens de 3 dagen
 • Ingangsgelden: Boottocht in Giethoorn, Heemkundig museum in Staphorst, Ginkiestocht in Urk, Orchideeënhoeve Luttelgeest, Bataviawerf
 • Toeristenbelasting Zwartsluis
 • baantaxen – parkings
 • BTW en garantiefonds reizen
 • Dienstgeld chauffeurs


Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde ingangsgelden