Selected:

Nice

Nice

CITY03

Nice, hoofdstad van de Cote d’Azur, is de gedroomde bestemming voor zij die houden van musea en galerijen, van keienstranden en de pittoreske sfeer van de oude stad. Langs de kust ligt de beroemde en prestigieuze Promenade des Anglais met haar luxueuze herenhuizen zoals de Negresco en de Westminster in Belle Epoquestijl. Het is er heerlijk wandelen en een paradijs voor liefhebbers van mooi, zonnig weer.

Nice, ville phare de la Côte d’Azur !

Het Oude Nice met haar smalle straatjes heeft een overvloed aan gekleurde huizen en barokke gebouwen en kerken en is vermaard voor haar bruisende markt aan de Cours Salaya, het kloppende hart van Nice. Deze kleurrijke markt herbergt bloemisten, fruit- en groentehandelaars en handelaars in lokale producten. De knappe gebouwen met bogen van het Massénaplein en de Avenue Jean Médecin herbergen talrijke boetieks en winkelcentra.
Ook cultuurliefhebbers worden verwend. Want deze stad herbergt talrijke musea zoals het Matissemuseum en het Nationaal Marc Chagallmusem, niet te missen, maar ook het museum voor Moderne en Hedendaagse kunst, het Internationaal museum voor Naïeve Kunst, het archeologisch musem van Nice-Cimiez en nog vele andere. Nice heeft ook schitterende gebouwen: het justitiepaleis, het paleis van de prefectuur, het Lascarispaleis of nog de Opera.
Op deze reis mogen bezoeken aan het kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence of het mondaine Monaco met het bruisende Monte Carlo zeker niet ontbreken …

Nice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode CITY03 Soort reis , , ,
Sluit Menu
×
×

Winkelmand