Nice

CITY03

Nice, hoofdstad van de Cote d’Azur, is de gedroomde bestemming voor zij die houden van musea en galerijen, van  uitgestrekte stranden en de pittoreske sfeer van een oude stad. Langs de kust ligt de beroemde en prestigieuze Promenade des Anglais met haar luxueuze herenhuizen in Belle Epoquestijl zoals Hotel Negresco en Hotel Westminster. Het is er heerlijk wandelen en een paradijs voor liefhebbers van mooi, zonnig weer.

Nice, ville phare de la Côte d’Azur !

Het Oude Nice, met de smalle straatjes, heeft een overvloed aan gekleurde huizen, barokke gebouwen en kerken en is vermaard voor de bruisende markt aan de Cours Salaya, het kloppende hart van Nice. Deze kleurrijke markt herbergt bloemisten, fruit- en groentehandelaars en handelaars in lokale producten. In de  knappe gebouwen met bogen van het Massénaplein en de Avenue Jean Médecin vind je vooral  talrijke boetieks en winkelcentra.
Ook cultuurliefhebbers worden hier verwend. Deze stad herbergt talrijke musea zoals het Matissemuseum en het Nationaal Marc Chagallmusem, niet te missen, maar ook het museum voor Moderne en Hedendaagse kunst, het Internationaal museum voor Naïeve Kunst, het archeologisch museum van Nice-Cimiez en nog vele andere. Nice heeft ook schitterende gebouwen: het justitiepaleis, het paleis van de prefectuur, het Lascarispaleis, de Opera en nog zo veel meer !
Op deze reis mogen bezoeken aan het kunstenaarsdorp Saint -Paul -de -Vence of het mondaine Monaco, met het bruisende Monte Carlo, zeker niet ontbreken …

Nice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?