Noord Bretagne en Jersey

XFRA09

De charme van Noord Bretagne ligt vooral in het eeuwige, vrije spel van de woeste zee tegen de harde Bretonse granietkusten. Hier regeert grillige afwisseling van schier- en andere eilanden en zandstranden.  Baaien, vaak badend in een kleurrijk coloriet van puur graniet, volgen elkaar op. Het spel van de getijden is hier ronduit spectaculair.

Woeste zee tegen harde Bretoense granietkusten

De hevige strijd van de vissers tegen de oceaankrachten heeft hier altijd veel van het leven bepaald en is ook uitgestraald naar het groene binnenland vol Keltisch karakter. Uit respect rezen hier reusachtige monumenten in graniet op. Dit uniek, historisch, mystiek en religieus patrimonium maakt het groene heuvelende, Bretoense achterland nog altijd een beetje mysterieus. Menhirs, dolmens, kruisbeelden (calvaires) rond de robuuste kerken, vakwerk en veel stedenschoon, je vindt het allemaal in Noord Bretagne.
Op het programma staan volgende bezoeken : Saint Malo, het zeeroversnest met zijn schitterende ‘remparts’ – Dinan, het keurige stadje in de vallei van de Rance – de wereldberoemde Mont Saint Michel – de Côte d’Armor, bezaaid met honderden eilandjes  – de Côte du Granit Rose, indrukwekkende roze rotsformaties  – De Pointe D’arcouest – Jersey, een stukje Engeland vlak voor de Bretoense kust – een onvergetelijke ontdekking.

Noord Bretagne en Jersey

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?