Normandië

XFRA 05

Normandië kent een rijke en woelige geschiedenis en alleen al om die reden is een bezoek aan deze prachtige regio de moeite waard. Maar de streek biedt daarnaast nog zo veel meer, vandaar dat het terecht één van de populairste vakantiebestemmingen is in Europa. Het landschap is prachtig en natuurlijk is het dé kuststreek bij uitstek, waar vele vakantiegangers hun tijd graag doorbrengen.

Cider, Calvados en kaas

Een andere reden om Normandië te bezoeken, is het heerlijke eten en drinken. Echte fijnproevers kunnen hun hart ophalen, want er zijn vele smakelijke,  typische Normandische producten. Zo zijn er veel heerlijke streekkazen, voornamelijk verschillende soorten Camembert maar zeker ook de Pont l’Éveque, een gele kaas met een witte binnenkant, die ook uit deze streek komt.
Naast de beroemde kazen is Normandië ook bekend om de talrijke heerlijke ciders en calvados. Om nog maar te zwijgen over de super lekkere streekgerechten met vis- en schaaldieren. Kortom Normandië betekent culinair genieten en net daarom is het een absolute topper !
Niet te missen in Normandië : Honfleur, het schitterende kunstenaarsstadje aan de Seine – Bayeux met het tapijt van Koningin Mathilde – Caen, de stad van Willem de Veroveraar – de Landingsplaatsen van D-Day – het mondaine Deauville, stad van het filmfestival maar ook van de hippodroom – Etretat, geliefd oord bij de impressionisten en bekend om zijn schitterende kalkrotsen – Lisieux, met de indrukwekkende basiliek van de H.Théresia en Rouen, de stad van Jeanne d’Arc – maar er is nog zoveel meer ! Ga mee op ontdekking !

Normandië

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?