Opaalkust - Cap Gris Nez

FRA 13

6399

Fruits de mer

Sinds 2008 kan je in Bourbourg het bijzondere ‘Chœur de Lumière’ (Koor van het Licht) ontdekken. Daarna gaat het richting Calais waar we het schitterende beeld ‘De burgers van Calais’, door Rodin gesculpteerd, wat van dichterbij gaan bekijken. Ontdek de prachtige kust rond Cap Gris Nez, het ideale decor voor een mooie wandeling in een adembenemende omgeving.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Fruits de mer

Bourgbourg – Choeur de Lumière

Sinds 2008 kan je in Bourbourg het bijzondere ‘Chœur de Lumière’ (Koor van het Licht) ontdekken. In het koor van de Sint Jan de Doper-kerk staat het kunstwerk van de Britse kunstenaar Sir Anthony Caro op je te wachten. Op een sacrale manier worden uitersten met elkaar verenigd, oude gotiek en moderne vormgeving, schoonheid en kracht – een absolute ‘must’. Daarna gaat het richting Calais waar we op de stadsrondrit het schitterende beeld ‘De burgers van Calais’, door Rodin gesculpteerd, wat van dichterbij gaan bekijken.


Middagmaal : genieten van een schitterende FRUITS DE MER – 5 oesters – halve krab – roze en grijze garnalen – wulloks en lagoustines – voor de niet-liefhebbers is er steak voorzien.

Ontdek de prachtige kust rond Cap Gris Nez

Dit stukje Frankrijk met de machtige krijtrotsen ligt het dichtst bij het Verenigd Koninkrijk. Op een heldere dag zie je hier zelfs de Engelse Kust. Het ideale decor voor een mooie wandeling in een adembenemende omgeving! Meteen zie je ook de drukste vaarroute van Europa. Tot vijfhonderd schepen passeren dagelijks in het Nauw Van Cale. Een fantastisch zicht voor je verder tot Duinkerke rijdt – voor nog wat shopping of een terrasje


Suggestie – Gravelines

Het historische stadje is nog volledig ommuurd en omgeven door grachten, die via een kanaal met de zee verbonden zijn. In de middeleeuwen maakte het stadje deel uit van een reeks Vlaamse havensteden. Zijn huidige vorm heeft de stad te danken aan Vauban, die de stad in de 17de eeuw versterkte met een typisch stervormig patroon – we maken een wandeling op de stadswallen en bovenop de wallen heb je de mooiste uitzichten zowel op de binnenstad als op de omgeving !(prijs op aanvraag).

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek Choeur des Lumières in Bourbourg
  • Middagmaal : Fruits de Mer of Steak
  • Wandeling Cap Gris Nez
  • Gidsbegeleiding voor de volledige dag
  • Vergoeding chauffeur
  • Vervoer met luxe autocar

Opaalkust - Cap Gris Nez

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?