Rouen

FRA 18

5798

De historische hoofdstad van Normandië

We bezoeken de Cathédrale Notre-Dame de Rouen. Daarna neemt onze gids je mee naar de indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals Palais de Justice, Rue de l’Horloge, vieux marché…

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
De historische hoofstad van Normandië
De Kathedraal van Rouen

Vanuit Vlaanderen rijden we over de Franse grens naar Rouen. We bezoeken de Cathédrale Notre-Dame de Rouen. De 16de-eeuwse Cathédrale Notre-Dame de Rouen is één van de grootste en bekendste gotische kathedralen van Frankrijk. Men begon in de 13de eeuw met de bouw en deze werd in de 16de eeuw voltooid.
In het hart van het historische centrum van de stad is het het levende symbool van zestien eeuwen christelijke aanwezigheid in Rouen.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Rouen.

Stadswandeling in Rouen

Onze gids neemt je na de lunch mee op verkenning langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. Rouen is de hoofdstad van Normandië en ligt aan de Seine. Dat zorgt uiteraard voor mooie plaatjes. Naast de Notre-Dame heeft de stad met zijn Palais de Justice nog een ander gotisch juweeltje in huis.
Wandel door de geschiedenis van de stad, loop in de Rue de l’Horloge, nog zo’n symbool van Rouen. Om te eindigen wandelen we over de “vieux marché”: de oude historische marktplaats behuist vele charmante vakwerkhuisjes met gezellige terrasjes. We zien natuurlijk ook de plaats waar Jeanne d’Arc, heldin van Rouen, op de brandstapel is gedood.

 

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek aan de kathedraal
  • Middagmaal met drie gangen
  • Begeleide stadswandeling
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Rouen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode FRA 18 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?