Schotland: Edinburgh - Loch Ness - Glasgow ...

XGBC 04

De Schotse Highlands behoren tot één van de laatste stukjes wildernissen in Europa. Het landschap verandert er voortdurend – van grazige heuvels, waar de typische Highland Cow staat te grazen dicht bij de ruwe rotsen, tot mooie dalen. Als je goed kijkt,  zie je misschien wel één van de vele kastelen boven alles uitkijken. In Schotland zeggen ze niet voor niets dat je “four seasons in a day” hebt, want het weer kan van het ene uiterste naar het andere gaan in een hartslag, wat voor unieke belevingsmomenten zorgt.

Schotse rokken en haggis

Een reis naar Schotland zal je de mooiste combinatie van natuur, cultuur, geschiedenis en culinair genot bieden! Geniet er van de Schotse gastvrijheid en hun lekkere haggis (ook al is dit niet aan iedereen besteed). De imposante bergen, sprookjesachtige kastelen, magnifieke ‘lochs’ en rustgevende ‘glens’ zullen ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke reis wordt!
Volgende bezoeken staan gepland: het spectaculaire Edinburgh Castle, één van de meest opwindende geschiedkundige sites in West-Europa – de Royal Botanic Gardens – Royal Burgh of Culross, met het mosterdkleurig Culross Palace & Gardens dat in de jaren 1500 gebouwd werd en in talloze verhalen de hoofdrol speelt – Pitlochry met bezoek aan het sprookjesachtige kasteel Blair Atholl en z’n prachtige Queen’s View – Braemar Castle – Balmoral Castle – Inverness – het dorpje Aviemore waar een kabelbaan je bijna naar de top van Cairngorm Mountain meeneemt – Loch Ness (zouden we Nessie zien?) – het bekende Urquhart Castle – het Eilean Donan Castle – Isle of Skye – Kilt Rock & Mealt Falls – Old Man Of Storr – Dunvegan Castle – Glenfinnan Viaduct(voor Harry Potterfans ook wel gekend als de Zweinsteinexpress) – Glencoe – Isle of Mull – Isle of Staffa – Iona Tobermory, één van de mooiste havenstadjes in Schotland – een Cruise op Loch Lomond – de universiteit van Glasgow – The Hunterian – het Wallace Monument en de Kelpies, 30-meter hoge paardenhoofden die een prachtig staaltje ingenieurswerk zijn! Natuurlijk bezoeken we ook enkele whisky stokerijen – het is een reis van puur genieten in het land ‘where the thistle grows’ .

Schotland: Edinburgh - Loch Ness - Glasgow ...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?