Steenwerck – Bergues

FRA 15

4577

Schatten in Frans-Vlaanderen

Vlak over de schreve, verborgen tussen het groen, vinden we de orgelboerderij la Ferme Des Orgues. Een originele plaats waar een orgelbouwer van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Na een rondrit in Frans-Vlaanderen kom je via Bailleul en Steenvoorde aan in Bergues. Dit kleine stadje is het decor van de succesvolle Franse film Chez les Ch’tis uit 2008 en prachtige locatie voor een korte wandeling.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Schatten in Frans-Vlaanderen
La ferme des orgues

Vlak over de schreve, verborgen tussen het groen, vinden we de orgelboerderij. Een originele plaats waar een orgelbouwer van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Mr. Denoulez is een buitengewoon man die een unieke verzameling heeft, en alle mechanische muziektoestellen kunnen spelen. Nog nooit gezien ! Nostalgie alom bij het horen van onze Belgische orgels zoals Decap, Verbeeck en Mortier. Van eeuwen geleden tot nu, zelfs een nieuw computer gestuurd Decap orgel. Verder ook kermisorgels, muziekdozen en phonographes. Ambiance verzekerd!!


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Heuvelland.

Sightseeing Chez les Ch’tis

Na een rondrit in Frans-Vlaanderen kom je via Bailleul en Steenvoorde aan in Bergues. Dit kleine karaktervolle stadje is het decor van de succesvolle Franse film Chez les Ch’tis uit 2008 en prachtige locatie voor een korte wandeling. De stad is omringd door stadswallen en heeft een rijke Vlaamse geschiedenis. Net als de hele regio. Zo stop je ook in Sint-Winoksbergen. Je wandelt met gids langs één van de mooiste belforten en beiaarden. Sint-Winoksbergen wordt niet toevallig het andere Vlaamse Brugge genoemd. Cultureel erfgoed, gastronomie, water je vindt het er allemaal.

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek aan de orgelboerderij
  • Middagmaal met drie gangen
  • Volledige dag met gids
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Steenwerck – Bergues

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?