Steenwerck - Heuvelland

WVL 09

4567

Leve West-Vlaamse heuvels en streekproducten

Het museum van het Landelijk leven ligt net over de Franse grens in Steenwerck. Je krijgt er een unieke blik op het dorpsleven anno 1900. In de hoeveslagerij ’t Lindebos proef je gegarandeerd enkel producten uit de Westhoek. ’t Lindebos ligt in het mooie Heuvelland.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Leve West-Vlaamse heuvels en streekproducten
Het dorpsleven in 1900

Het museum van het Landelijk leven ligt net over de Franse grens in Steenwerck. Je krijgt er een unieke blik op het dorpsleven anno 1900. Met meer dan 1.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte komt de geschiedenis terug tot leven. In de authentieke keuken, slaapkamer en kleder zie je wasvrouwen aan het werk terwijl in de boerderij de varkens- en koeienstal mooi in beeld worden gebracht. Het museum heeft ook een echt oud dorpscentrum met kruidenier, bakker, apotheek, school, zadelmaker, smid. Uiteraard ontbreekt ook de herberg niet.


In een restaurant in de buurt geniet je van een driegangenmenu.

Bezoek hoeveslagerij ‘t Lindebos

In de hoeveslagerij ’t Lindebos proef je gegarandeerd enkel producten uit de Westhoek. ’t Lindebos is gelegen in het mooie Heuvelland, meer bepaald in Wijtschate. Tussen de velden in bevindt zich de kleine hoeve waar varkens , runderen en kippen worden gekweekt. Tijdens het bezoek krijg je de geschiedenis van ’t Lindebos in een notendop te horen. Ook een rondleiding op de hoeve zelf hoort er uiteraard bij. In het bezoek zit een drankje (koffie/aperitief) inbegrepen met een viertal proevertjes. (zelfgemaakte paté, droge worstjes, vleessla,…) Je krijgt er vrijblijvend de mogelijkheid om achteraf producten aan te kopen die je bij ’t Lindebos hebt geproefd.

 

Verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek aan het museum
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek hoeveslagerij met proeverij
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Steenwerck - Heuvelland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?