BEZOEK STRUISVOGELS EN SHOPPEN IN SLUIS – DAGREIS

35

Daguitstap : Struisvogelboerderij en shoppen in Sluis

Prijs per persoon : € 35.00

Kinderen tot en met 11 jaar : GRATIS

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

Daguitstap : Struisvogelboerderij en shoppen in Sluis

Datum : donderdag 14 juli en donderdag 4 augustus 2022

Prijs per persoon : € 35.00

Kinderen tot en met 11 jaar : GRATIS

Programma:

09.00 uur : Vertrek vanop de Camping in Nieuwpoort, met tussenstop camping in Westende, rit naar Sluis

10.15 uur : Bezoek Struisvogelboerderij Sluis
Kunnen struisvogels vliegen? Hebben ze tanden of maken ze een eigen geluid? En zitten die vreemde vogels nu echt zo vaak met hun kop in het zand? Wil je alles te weten komen over het kweken van struisvogels en hun komische gewoontes? Dan ben je op deze uitstap aan het juiste adres! Je komt er alles over te weten tijdens het bezoek aan de struisvogel boerderij. We beginnen met een lekkere koffie of thee met struisvogelcake.  Nadien is er een bezoek met rondleiding doorheen de boerderij. Nu maak je kennis met de zeer nieuwsgierige vogels en vooral hoe ze zich gedragen in de natuur. Wist je dat een struisvogel een gemiddelde snelheid kan halen van 60 à 70 km/uur en dit tot wel 4 uur kan volhouden. Op de boerderij wordt dat allemaal verteld, van het maken van verschillende struisvogelproducten tot de geboorte van een nieuwe inwoner of hoe een struisvogelkuikentje zich een weg door het ei ‘stampt’… het wordt een onvergetelijke morgen!

12.00 uur vertrek vanuit de struisvogelboerderij en rit naar centrum Sluis

12.15 uur – 17.00 uur : Vrije tijd in Sluis – vrij middagmaal en genieten van een hele shopping namiddag!

Centrum Sluis heeft een ruime keuze restaurants, terrasjes en eetgelegenheden allerhande ! Sluis, in Zeeland, dicht bij de Noordzee,  dus ideaal als je zin krijgt in Zeeuwse mosseltjes… Maar het is natuurlijk ook mogelijk om te genieten van je zelfgemaakte picknick… Wat dacht je van een mooi plaatsje midden de natuur op de oude stadsvesting?

Na de lunch kan je met opgeladen batterijen de stad verkennen. Kies voor het bruisende centrum met leuke kledingwinkeltjes en speciaal zaken zoals Neutjes & Meer waar je vers gebrande noten en noten pasta’s kan proeven. Natuurlijk mag een  bezoekje aan de typische kaashalle niet ontbreken ! Maar je kan er ook voor kiezen om van de namiddagzon te genieten en een wandeling maken op de oude stadswallen die dateren van de 14 eeuw en zijn nu een prachtig natuurgebied waar je tal van planten-en diersoorten kan spotten.

Cultuurliefhebbers kunnen naast de historische stadswallen ook de Sint-Johannes de Doperkerk een bezoekje brengen… En zeker niet vergeten – later in de namiddag –  even de heerlijke ‘Hollandse Poffertjes’ te proeven … 🙂  Het wordt een namiddag puur genieten en voor elk wat wils …

17.00 uur : Vertrek vanuit Sluis en rit via Westende naar Nieuwpoort

18.00 à 18.30 uur :Terug op de camping in Nieuwpoort

Inbegrepen :

  • Rit met autocar voorzien van alle comfort
  • dienstgeld chauffeur
  • geleid bezoek aan de struisvogelboerderij met koffie/thee en cake
  • vrij bezoek aan Sluis

Extra informatie

Vertrek vanuit

Nieuwpoort, Westende