Utrecht en Gouda

XNEN 06

Met Utrecht als studentenstad en Gouda als een echte Holland Classic,  genieten we van twee heel verschillende steden. In 2022 viert Utrecht zijn 900 jaar en viert Gouda750 jaar stadsrechten.

2 steden om verliefd op te worden

Utrecht
De moderne studentenstad Utrecht is een verrassende stad, met een rijk Middeleeuws verleden, gelegen in het hart van Nederland. We ontdekken de hotspots  : De Domtoren, de Oudegracht en haar werven, bijzondere hofjes en steegjes en de vele kerken. Gefascineerd geraakt door de rijke geschiedenis van Utrecht? Op loopafstand van het Domplein vind je nog meer verrassende schatkamers zoals het Centraal Museum, Museum Catharijneconvent, het muzikale Museum Speelklok of het avontuurlijke Spoorwegmuseum. Een bezoek aan Utrecht is niet compleet zonder een rondvaart op de grachten. De Utrechtse Oudegracht en haar werven zijn uniek in de wereld. Een ingenieus systeem, dat werd bedacht in de Middeleeuwen,  geven vandaag de dag Utrecht haar bijzondere en gezellige karakter.

Gouda

Gouda is een echte Holland Classic. De stad van kaas en stroopwafels heeft vele bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn – zoals de Sint-Janskerk, de kaasmarkt, het Kaas- en Ambachtenmuseum, het gotische stadhuis, Museum Gouda en de recent geopende Siroopwafelfabriek.
In 2020 staat de opening van de Cheese Experience gepland
De GOUDA KAASMARKT is op donderdagochtend, van 10.00 tot 12.30 uur, vanaf de eerste donderdag in april tot en met de laatste donderdag in augustus.

In 2022 viert Utrecht zijn 900 jaar en viert Gouda 750 jaar stadsrechten.

Utrecht en Gouda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?