Beschrijving
Kruisem-Nokere
Omegabaars
Op de viskwekerij wordt alles in het werk gesteld om duurzame vis te kweken.
Ze gebruiken hemelwater om de kweekbakken te vullen. Het water wordt opgewarmd met de restwarmte van de nabijgelegen serres. Het visvoer is 100% plantaardig en bestaat vooral uit granen en oliehoudende zaden; geen vismeel of visolie voor de omegabaars. Het zwemwater wordt gezuiverd in het rietveld; zo is men zeker dat ze enkel zuiver water teruggeven aan de natuur. En met de reststoffen worden de tomaten bemest. Van een win-winsituatie gesproken!
Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in de buurt
Shoes or no shoes
Bijna ieder mens bezit een paar in de één of andere uitvoering…
Enerzijds leidt dit universele object de bezoeker doorheen verschillende etnische culturen en volkeren gaande van de eerste geschoeide voetstappen van de mens tot vandaag. Anderzijds kom je er terecht in de wereld van de moderne kunst, benaderd vanuit een heel verrassende invalshoek.
Dankzij Dirk Vanderschueren, de eigenaar van het museum, hebben deze twee unieke collecties een thuis gevonden in een prachtig gebouw. Dit resulteert in een plaats van directe confrontatie, een project met internationale uitstraling.