Yerseke-Deltaroute

NED 03

4671

De verbazende smaak en de kracht van de zee

Meteen zit je er in het hart van de smakelijke Zeeuwse mossel- en oesterkweek. Wat verderop in Yerseke krijg je een rondleiding in het befaamde mosselbedrijf Prins en Dingemanse. Na het middagmaal bezoeken we de Deltawerken. De indrukwekkende verzameling dijken en stormvloedkeringen beschermen Nederland tegen de kracht van de zee.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
De verbazende smaak en kracht van de zee
Genieten van mosselen en oesters

Na een rit via Zelzate en de Westerscheldetunnel arriveer je in Kruiningen. Daar wacht ons koffie en een Zeeuws bolus op (een zoet koffiebroodje), om de dag te starten. Meteen zit je er in het hart van Zeeland. Onder begeleiding van een lokale gids met pittig accent verken je met de autocar de vissershaven en vele oesterputten in de buurt. Voor wie houdt van de zee en haar zeevruchten belooft de voormiddag vele hoogtepunten.


Je wordt verwend met een driegangenmenu in een restaurant in de buurt.

De Deltawerken: hoogstandjes van menselijk vernuft

Na een smakelijke middag vol plaatselijke specialiteiten is het tijd om een menselijk wonder te aanschouwen: de Deltawerken. De indrukwekkende verzameling dijken en stormvloedkeringen beschermen Nederland tegen de kracht van de zee. De Deltawerken zijn niet enkel hoogstandjes van het menselijk kunnen. De werken zorgen ook voor uitzonderlijke panorama’s en natuurgebieden. In Colijnsplaat heb je een schitterend uitzicht op de Oosterschelde en de Zeelandbrug, de trots van de Zeeuwen. Zo bereik je Zierikzee en natuurdomein de Tureluur. In Schelphoek zie je met eigen ogen de verwoestende kracht van overstromingen, zoals in het rampjaar 1953. Na een rondrit en een tussenstop nabij het verdronken dorp Koudekerke hou je halt in Veere voor wat vrije tijd en een prettige afsluiter van een smakelijke en interessante dag.


Suggestie – Tropisch bos 

Dompel jezelf onder in tropische sferen en ervaar het ultieme vakantiegevoel alsof je in de tropen bent. Je hoort het vrolijke gekwetter van tropische vogels, hier is de natuur altijd in beweging. Zie hoe de bananen groeien en ervaar het verhaal van rijst als wereldvoedsel. Proef heerlijke verse koffie en leer waar alle ingrediënten van de “Zeeuwse bolus” vandaan komen. Misschien zie je wel de grootste bloem ter wereld of spot je een vleesetende plant! (prijs op aanvraag).

Suggestie – Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, de verhalen van toen zijn nog steeds van nu. Beleef het allemaal in het Bevrijdingsmuseum Zeeland wat zich uitstrekt over een oppervlakte van 3 hectare! (prijs op aanvraag)

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Koffie en Zeeuwse bolus
  • Begeleide rondreis
  • Middagmaal met drie gangen (supplement €6/pp voor mosselen tijdens seizoen)
  • Lokale gidsen
  • Vergoeding chauffeur
  • Vervoer met luxe autocar

Yerseke-Deltaroute

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?