Zennevallei - Pajottenland busreis

BRA 13

4770

Door de eeuwen heen, bieren en kastelen

We doorkruisen het land van Bruegel en genieten van wat de Zennevallei te bieden heeft en bezoeken het kasteel van Beersel. In de namiddag ontdekken we de bieren van Brouwerij Boon.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Brabant busreis

Zennevallei – Pajottenland – busreis

Rondrit Zennevallei

We doorkruisen het land van Bruegel, op deze Viamundi busreis, en genieten van wat de Zennevallei te bieden heeft. De streek wordt gekenmerkt door het groene Pajottenland en de blauwe Zennevallei.  Daarna trekken we naar Beersel, een verrassend veelzijdige gemeente waar heel wat te ontdekken valt. Het kasteel van Beersel, een waterburcht, is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Het staat er nog zoals het er uitzag aan het einde van de 15de eeuw. Door de eeuwen heen kende dit waterslot een zeer bewogen geschiedenis. Als bezoeker ervaar je meteen hoe men leefde in een middeleeuws, versterkt kasteel. In 1999 nam het gemeentebestuur van Beersel het beheer van het kasteel over van de Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden van België via een erfpachtovereenkomst. Hoofddoel is het herstel, de renovatie en verdere verbeteringen aan het kasteel. Sinds 2003 wordt het kasteel in verschillende fases gerenoveerd.


Je wordt verwend met een driegangenmenu in de buurt

Brouwerij Boon

Brouwerij Boon bestond al in 1680, maar dan onder de naam van de toenmalige eigenaar. Pas in 1977 toen de brouwerij werd verkocht aan Frank Boon, kreeg het deze naam. Als 1 van de weinigen werken ze met een ‘troebele wort’- methode, waarover je alles te weten komt bij het bezoek! Naast de bekende en fel gesmaakte Kriek Boon leveren ze Lambiek aan en maken ze Klassieke Oude Geuze en Oude Kriek. Natuurlijk volgt een lekkere degustatie als afsluiter voor we terug keren van onze busreis!

Voor verenigingen, families en vrienden en bedrijven.

  • Rondrit met lokale gids
  • Driegangenmenu
  • Bezoek aan de brouwerij zoals omschreven
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Zennevallei - Pajottenland busreis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?