Zuid Bretagne

XFRA 01

Zoals dat in Bretagne past, speelt natuurlijk de zee in al haar aspecten de hoofdrol. De kustlijn is in Zuid-Bretgane zeer veelzijdig :  immense stranden, grillige baaien en ruwe klippen, waarop machtige vuurtorens de schepen in alle veiligheid leiden. Hier beukt de zee tegen de grillig gekartelde kustlijn en botst ze tegen ‘het einde van de wereld’, ‘Finis Terrae’, de Finistère.  Zuidelijker, als een natuurlijk amfitheater, beheerst de Golf van Morbihan, dat stuk Bretagne waar een beperkte, maar unieke gordel van eilanden, voor de kusten de eerste golfslag breekt.

Land van megalieten en vakwerkhuizen, van immense stranden, grillige baaien en ruwe klippen.

Dit was altijd al het Keltisch gebied en wel meer bepaald  het vroeger Armorica, waar vele mystieke tradities leefden. Vandaar dat dolmens met mysterieuze graven, menhirs en majestueuze megalieten als monumenten met hun mythische aanwezigheid blijven getuigen in dit unieke landschap. Zo zal bijvoorbeeld de indrukwekkende site rond Carnac je ongetwijfeld verbazen. Het achterland wordt beheerst door vele historische steden met een mooie middeleeuwse kern. Verbazend veel oude kastanje- en eikenbossen, maar ook het boeren- en bocagelandschap van het groene binnenland maken de veelzijdige schoonheid van Zuid Bretagne volledig.
Niet te missen toppers op deze reis zijn : Concarneau, de Ville Close, omringd door de zee – de Pointe du Raz, één van de meest indrukwekkende zee vergezichten van Frankrijk – Carnac, rijen stenen uit een ver verleden – Quiberon, het schiereiland waar de sardientjes ingeblikt worden – Belle Ile, het mooie eilandje dat zeker een bezoek waard is – Locronan en de legende van de Heilige Ronan – boottocht op de Golf van Morbihan – het middeleeuwse stadje Vannes en het bedevaartsoord van de H Anna, Ste Anne D’Auray.  Zuid-Bretagne is een absolute topper als het om een ideale vakantiebestemming gaat !

Zuid Bretagne

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?