Selected:

Zuid Bretagne

Zuid Bretagne

XFRA 01

Zoals dat in Bretagne past speelt natuurlijk de zee in al zijn aspecten de hoofdrol. Veelzijdig is daardoor de kustlijn met immense stranden, grillige baaien en ruwe klippen, waarop machtige vuurtorens de schepen veilig leiden. Hier botst de zee tegen ‘het einde van de wereld’, ‘Finis Terrae’, en beukt tegen de grillig gekartelde kustlijn van de Finistère. Zuidelijker, als een natuurlijk amfitheater beheerst de Golf van Morbihan, dat stuk Bretagne. Een beperkte maar unieke gordel van eilanden breekt voor de kusten de eerste golfslag.

Land van megalieten en vakwerkhuizen, van immense stranden, grillige baaien en ruwe klippen.

Dit was steeds Keltisch gebied en wel het vroeger Armorica, waar vele mystieke tradities leefden. Vandaar dat dolmens met mysterieuze graven, menhirs, majestueuze megalieten als monumenten met hun mythische aanwezigheid blijven getuigen in dit unieke landschap. Zo zal bijvoorbeeld de indrukwekkende site rond Carnac je ongetwijfeld verbazen. Het achterland wordt beheerst door vele historische steden met een mooie middeleeuwse kern. Verbazend veel oude kastanje- en eikenbossen, maar ook het boeren- en bocagelandschap van het groene binnenland maken de veelzijdige schoonheid van Zuid Bretagne volledig.
Niet te missen toppers op deze reis zijn : Concarneau – de Ville Close – omringd door de zee – de Pointe du Raz –één van de meest indrukwekkende zee vergezichten van Frankrijk – Carnac – rijen stenen uit een ver verleden – Quiberon het schiereiland waar de sardientjes ingeblikt worden – Belle Ile, het mooie eilandje dat zeker een bezoek waard is – Locronan en de legende van de Heilige Ronan, boottocht op de Golf van Morhiban – het middeleeuwse stadje Vannes en het bedevaartsoord van de H Anna – Ste Anne D’Auray

Zuid Bretagne

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode XFRA 01 Soort reis ,
Sluit Menu
×
×

Winkelmand